BEDRIJF
. historie
. planning
. transport
. dierwelzijn
. faciliteiten
. certificering
. wagenpark
. videos
VACATURES
LINKS
CONTACT
LAADTIJDEN


Overname van de activiteiten van Kamphof Veetransport door Groot Zevert Livestock

Lees alles over de overname op:

https://www.grootzevert.nl/blog/overname-kamphof-veetransport/

HISTORIE Rond 1876 reden ze bij ons (over-overgrootvader Rientjes) met paard en wagen pakjes naar Zwolle. In 1908 trouwde mijn overgrootvader (van Schooten) met Anna Rientjes. Vanaf die tijd staan wij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het transport werd uitgebreid met zand en grindtransporten en daarbij werd ook nog een beetje loonwerk gedaan. Later kwam daar nog houttransport bij.

In 1938 trouwde mijn opa (Willem Kamphof) met Anna van Schooten. In 1948 kwam de eerste vrachtwagen met afzetbak om de melkbussen bij de boeren op te halen. En op vrijdag werden er koeien naar de veemarkt gebracht. In 1950 begonnen ze ook met het transport van varkens. In 1970 heeft mijn vader het veetransport van mijn opa overgenomen. Mijn oom heeft de rest overgenomen, waarvan hij alleen het houttransport nog heeft. Mijn vader is toen begonnen met het vervoer van koeien rechtstreeks van boer naar de slachterij.

In 1992 ben ik bij de zaak in gekomen en sindsdien is het een V.O.F. Doordat het varkensvervoer minder werd, hebben wij in 1996 besloten om het varkenstransport bij een collega-transporteur onder te brengen. In ruil daarvoor kregen wij rundvee vervoer terug. Met ingang van januari 2003 heeft mijn vader zich uit de zaak teruggetrokken om te genieten van zijn vrije tijd. Wij zijn dus van een alles-transporteur naar een transporteur gegaan die alleen nog maar runderen, paarden en schapen vervoert. Ook is de ouderwetse pen en het papier vervangen door een modern computersysteem, waardoor alle runderen individueel traceerbaar zijn. Ook zijn er in de vrachtwagens boordcomputers geïnstalleerd. Bij elk laadadres worden de gegevens ingevoerd. Wij kunnen dus direct zien waar de wagens zijn en wat er geladen of gelost is.

In het najaar van 2006 hebben we samen cuppers een nieuw type veewagen ontwikkeld. Een geïsoleerde veewagen met alleen maar ventilatoren. Aan de rechterkant blazen de ventilatoren de lucht in de wagen en aan de linkerkant zuigen ze de lucht eruit. De dieren in de wagen hebben dus geen last meer van weersinvloeden. De ventilatoren zijn traploos temperatuur computer gestuurd.

Onze omzet bestaat uit 80% fokvee en 20% ander vee.
We hebben hier nu 8 veewagens en 11 man personeel.Hans Kamphof