BEDRIJF
. historie
. planning
. transport
. dierwelzijn
. faciliteiten
. certificering
. wagenpark
. videos
VACATURES
LINKS
CONTACT
LAADTIJDEN


Overname van de activiteiten van Kamphof Veetransport door Groot Zevert Livestock

Lees alles over de overname op:

https://www.grootzevert.nl/blog/overname-kamphof-veetransport/

PLANNING We zijn een bedrijf dat met 8 vrachtwagens, 8 vaste chauffeurs en 3 part-time medewerkers. Op kantoor zijn we met 2 mensen, maar in drukke tijden rijden zij ook op de wagen, zodat alle wagens zo optimaal mogelijk gebruikt worden. Verder werken wij met vaste charters, zodat wij zeker weten dat het werk wat wij uitbesteden, gedaan wordt door kwalitatief goede transporteurs.

De planning en ritadministratie gebeurt volledig via de computer. Hierbij worden alle oornummers van de runderen in de computer gezet, zodat de dieren individueel traceerbaar zijn. Dit maakt het werk voor de chauffeurs en de mensen op kantoor een stuk makkelijker. Een aantal voorbeelden:

1. Ritopdracht voor de chauffeur
Op de ritopdracht staat naast een korte route beschrijving bij ieder laad/los adres ook de eisen die worden gesteld bij het in- of uitladen. Zo kan er bijvoorbeeld staan dat men in een bepaald gedeelte van een stal niet mag laden of lossen.


Ook hebben wij boordcomputers in de vrachtwagen zitten. Hierdoor kunnen wij precies zien waar de wagens zich bevinden en welke dieren er geladen zijn.


2. Historie uitgevoerde ritten
Na het uitvoeren van een rit worden alle gegevens opgeslagen in de computer. Mocht er een ziekte ergens uitbreken kan altijd worden nagegaan wanneer en waar de runderen geladen zijn.


3. Verwerken van ritopdrachten via EDI of email
Bij grote klanten worden de ritopdrachten binnengehaald middels EDI of email, zodat er geen fouten gemaakt worden met het invoeren van bijvoorbeeld de adresgegevens.


s Avonds vóór het laden worden naar alle handelaren de laadtijden doorgemailt zodat zij precies weten wanneer de dieren worden opgehaald. Tevens is er de mogelijkheid om via deze website in te loggen en de laadgegevens op te vragen.