BEDRIJF
. historie
. planning
. transport
. dierwelzijn
. faciliteiten
. certificering
. wagenpark
. videos
VACATURES
LINKS
CONTACT
LAADTIJDEN


Overname van de activiteiten van Kamphof Veetransport door Groot Zevert Livestock

Lees alles over de overname op:

https://www.grootzevert.nl/blog/overname-kamphof-veetransport/

DIERWELZIJN Dierwelzijn staat bij ons hoog in het vaandel. Wij proberen er alles aan te doen, zowel in beleid als in uitvoering, om het de dieren zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden. Hierbij is het onderverdeeld in beleid, inrichting en temperatuur.Beleid:

Wij zijn gespecialiseerd in het vervoer van fokrunderen. Dit aandeel is gegroeid tot 80% van onze omzet.
Natuurlijk vervoeren wij ook slachtrunderen, maar deze dieren vervoeren wij alleen naar Nederlandse slachthuizen. Wij zien het nut niet in om met slachtdieren ver te rijden.

Al onze chauffeurs hebben al twee keer de cursus "defensief rijden" gehad. Hierbij leren de chauffeurs de situaties in het verkeer beter in te schatten en de wagen meer uit te laten rollen en dus harde remmingen proberen te voorkomen (Dit meten we ook met de boordcomputers).Inrichting vrachtwagen:


Alle wagens zijn voorzien van luchtvering.

Dit zorgt voor een aangename rit over de landweggetjes en drempels. Ook doen wij met het laden de luchtvering naar beneden, om de laadklep zo vlak mogelijk te krijgen.
De laadklep is bij ons altijd zo lang mogelijk.

Ook bij onze enkeldekkers (1 laag rundvee), is de wagen toch 4 mtr. hoog. Dit doen we om te zorgen dat de oploop zo vlak mogelijk is.
Doorloop poortje.

Dit is er voor dat de dieren in de wagen er niet uit kunnen, maar de dieren in de in de stal de dieren in de wagen wel kunnen zien en er dus makkelijker inlopen en dus minder stres hebben.
Verplaatsbare hekken.

We kunnen de hekken op elke 20 cm. verplaatsen. Dit is makkelijk als we dieren apart moeten houden. De meeste wagens hebben 4 vakken (8 op de hele combi).
Alle wagens zijn voor lange afstand gekeurd.

Ook al rijden onze wagens hoofdzakelijk in het binnenland, ze zijn wel gekeurd voor lange afstanden door de RDW. Zie ook temperatuur.
Drinkbakken.
Alle wagens bij ons zijn voorzien van drinkinstallaties.
Toegangsdeuren.

Wij hebben aan de zijkant toegangsdeuren, zodat een chauffeur de dieren kan controleren en verzorgen.Temperatuur:

De kleur van onze laadbakken zijn crème/wit.
We hebben met de kleuren geëxperimenteerd en zijn er achter gekomen dat dit de perfecte kleur is. Vooral in de zomer maakt deze kleur een wereld van verschil met bijvoorbeeld een grijze of donkere kleur op de laadbak.
Geïsoleerd dak.
Al onze wagens hebben een geïsoleerd dak, dit is tegen de warmte in de zomer en de kou in de winter.
Temperatuur sensoren.
Alle wagens hebben temperatuur sensoren. De chauffeur kan de temperaturen op het display in de cabine volgen. Als het in de wagen te warm of te koud wordt krijgt de chauffeur automatisch een bericht. Ook op kantoor houden we de temperaturen in de gaten en krijgt de planning automatisch een melding als de temperatuur te hoog of te laag is.
Ventilatoren.
Wij hebben temperatuur geregelde ventilatoren op de wagens. Dat wil zeggen dat we een bepaalde temperatuur kunnen instellen en dat de ventilatoren automatisch harder gaan draaien naarmate het warmer wordt.
Geïsoleerde wanden.
Bij een aantal wagens hebben wij zelfs geïsoleerde zijwanden.
Gesloten rijden in de winter.
Bij extreme kou kunnen we met de ventilatieplanken dicht rijden. We hebben namenlijk aan beide kanten van de wagen ventilatoren, waarbij de ene kant de lucht in de wagen blaast en aan de andere kan de lucht er uit zuigt. De snelheid is traploos in te stellen en ook temperatuur afhankelijk. Maar de chauffeur kan het eventueel ook handmatig instellen.

U ziet, wij doen er alles aan om het voor de dieren zo aangenaam mogelijk te maken en schromen er zeker niet voor om daar extra investeringen voor te doen!!